17 Ekim 2007 Çarşamba

ELMALI PASTALAR



ELMALI PASTA
Malzemeler;
2 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1/2 paket Tereyagi
1 cay bardagi pudra sekeri
1 kasik sirke
1 Paket vanilya
1/2 paket kabartmatozu
1/2 Cay bardagi sut
1 caybardagi Yogurt
aldigi kadar un
ICINE:5-6 iri elma
1 cay bardagi kuru uzum
1 cay bardagi ceviz ici
3 corba kasigi seker
tarcin
YAPILISI:Elmalar soyulur ve rendelenir.Bir tavaya alinan elma rendesi sekerle beraber dusuk ateste pisirilir,en son uzum,ceviz ici ve tarcin eklenir alti kapatilir.Sogumaya birakilir.
Pudra sekeri,yumusak tereyagi iyice yogrulur,butun malzemeler ilave edilir ve yumusak bir hamur yapilir.20-25 dakika dinlendirilir.Hamurdan iri parcalar koparilir ve merdane veya oklavayla acilir yaklasik servis tabagi buyuklugunde oluyor.Acilan hamur 6 esit parcaya bolunur her parcanin dis tarafina ic konur ve parcalar ice dogru rulo yapilir tepsiye dizilir butun hamur bitince onceden isitilmis 180c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir.Uzeri beyaz kalir.Firindan cikarir cikarmaz uzerine pudra sekeri serpilir.Soguyunca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
NOT:Ben dipfrizde sakliyorum ve lazim oldukca cikarip uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyorum ve taze gibi oluyor agizda dagilan bir pasta tavsiye ederim.deneyin.

Hiç yorum yok: