17 Ekim 2007 Çarşamba

KALPLI KURABIYELERIM



KALP KURABIYELER
Malzemeler;
1 paket yumusak tereyagi
5 corba kasigi pudra sekeri
5corba kasigi nisasta(ben misir nisastasi kullaniyorum)
1 yumurta
1 paket vanilya
2 cay kasigi kabartma tozu
aldigi kadar un
glazur Malzemesi;
5 corba kasigi pudra sekeri
2 tatli kasigi kaynamis ve sogumus su
1tatli kasigi limon suyu
cay kasiginin ucuyla kirmizi gida boyasi
Yapilisi;
Tereyagi,pudra sekeri iyice yogrulur.yumurta,nisasta,vanilya,kabartma tozu ilave edilir ve yogrulur.Un azar azar ilave edilir ve cok yumusak olmayan bir hamur elde edilir.Hamur 20 dakika dinlendirilir ve ceviz den az kucuk toplar yapilir ve tepsiye dizilir ben kucuk kalp seklindeki pasta kalibini kullanarak butun toplarin uzerine teker teker kalibi batirarak uzerlerinde kalp sekilleri elde ettim.170c onceden isitilmis firin da alti kizarip uzeri beyazken firindan alinir.Firindan cikarilinca 3-5 dakika bekletilir ve pudrasekeri,su,limonsuyu,ve renk tozu katilan glazur karisririlir ve pastalarin uzerindeki kalp seklinin uzerine bir cay kasigiyla glazur konur ve kurdan yardimiyla duzeltmeler yapilir glazurun donmasi icin tepsinin uzerinde bekletilir.Soguyunca servis yapilir.

AFIYET OLSUN!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Hiç yorum yok: