17 Ekim 2007 Çarşamba

EV YAPIMI PEYNIR



EV YAPIMI PEYNIR

  1. Malzemeler;
    1litre sut
    Yarim cay bardagi beyaz sirke
    Yapilisi;
    1-Ben ciflikten aldigim sutu peynir yapmak icin kullaniyorum.Sut tencereye dokulur ve kaynamaya baslayinca sirke ilave edilip karistirilir daha sonra sut kesilir ve peynir olur sari bir su ortaya cikar tencerenin icindeki peynir ve su bir suzgecin icine dokulur ve once cesme acilip yikanir ve suyu suzdurulup bir kesenin icine bosaltilir suyunu tamamen suzmek icin uzerine agir bir sey konur ve 1 gece baskida bekletilip ertesi gunu acilir istenirse parcalanip tuzlanir istenirse ufalanip dipfrize atilir ve lazim oldukca cikarip kullanilir.
    2-Vermis oldugum peynir tarifi sut kaynadigi icin daha garantili bir peynir tarifi Ben 5 kiloluk sutle yapiyorum ve bolca peynir cikiyor..Salamura Turk peyniri gibi olmuyor tadi cokelege benziyor ve tatli oluyor.Ben tuzlarim ve kahvaltida guzel oluyor ayrica pogaca yapacaksam bu peynirle salamura peyniri karistirip kullaniyorum ve bereketli oluyor.
    3-Bu peynir uzun sure buzdolabinda bekletmeye uygun degil biraz zaman gecince tadi biraz aciyor onun icin ben peyniri tuzlayip birer kullanimlik buzdolabi posetlerine koyuyorum ve dipfrize atiyorum lazim oldukca cikarip kullaniyorum.
    4-Yukaridaki resim baskidan aldigim suyu suzulmus ama daha ufalanip tuzlanmamis peynire ait.Birde salamura nasil yapilir insallah onu deneyip size yazarim.
!!!!!!!!!!!Ben bir ziyaretcimin yazdigi yorum üzerine hazirladigim peyniri salamura yaptim ziyaretcim denemis ve benim de deneyip bloguma yazmami rica etti bende oyle yaptim.peyniri hazirlayip suyunu süzdüm daha sonra pwyniri iri iri dilimledim.Bir tepsinin tabanina tuzu yaydim ve peynirleri o tuzu üzerine serdim arada bir ters cevirerek 2 gün buzdolabinda muhafaza ettim.Daha sonra bir kabin icine peynirleri alip üzerine su doldurdum az tuz serptim bu gün tam 2 ay oldu peynirim agzini kapatip buzdolabinda sakladigim halde tas gibi sapasaglam duruyor hic bir bozulma olmadi.tuzlu suyun icinden alip normal suya islatip 2 günde orda bekletip tuzunu aldim simdi tam kahvaltida yenilecek kivamda tabiki tam salamura peynirler gibi degil biraz daha cokelek havasi var malum maya kullanmadim.Afiyet ler olsuuun

AFIYET OLSUN!!!

Image Hosted by ImageShack.us

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sitenize hayranım.ellerinize sağlık.peynir yapımında beyaz sirke dediğiniz ne oluyır.
elma sirkesi olur mu?

Özlem Ceylan dedi ki...

Merhaba bloguma yaptiginiz guzel ziyaretler ve yazdiginiz yorum icin tesekkurler ediyorum.Ben hollandada yasiyorum ve marketlerde cok degisik cesitlerde sirke vardir benim kullandigim sirkenin uzerinde NATUUR AZIJN yaziyor Türkceye tam nasil cevrilir bilmiyorum yani Türkiyede bu sirkeden bulunurmu bilmiyorum ama elma sirkesi cok keskin onu kullanmanizi tavsiye etmem yalniz siz limonu deneyin az bir miktar sut kaynamaya baslayinca limon suyu ilave edip peynir olana kadar kaynatin ve sari suyunu suzup peyniri de yikadiktan sonra baskiya koyun size kolay gelsin sevgiler

Adsız dedi ki...

mrhb,zehra hanim bende sirkeyi merak ettim.bende almanyada yasiyorum ve hangi tür sirke kullanabilirim.acaba normel üzüm sirkesi kullansam yada burda essigsäure diyorlar onu kullansam olurmu.simdiden tskrl cevabiniza ve okadar muhtesem tarifleriniz varki hepsi bir birinden güzel .ellerinize saglik.