28 Ekim 2007 Pazar

KINNIS(GINNIS)

Image Hosted by ImageShack.us

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri

Bir ziyaretcim bu yemegin adinin GINNIS oldugunu yazmis bende biliyorum da sanki biraz kaba bir soyleyis ve bilgisayarimin klavyesinde bazi harfler olmadigindan ne yazsam tam yazamiyacagim en oluru bu gibi gelmisti bana..Duzelteyim bari bu yemegin adi GINNIS tir...


Bu yemek bir cerkez yemegidir ve bende komsumdan ogrendim.Oldukca zahmetli bir yemek ama cok kalabalik bir misafir gurubu cagrildiginda cok cabuk hazirlaniyor.Hemde cok eglenceli oluyor.


Özelligi tavuksuyuyla pismesi ve tavuksuyunun icine karistirilan ezilmis sarmisaga batirilip yeniyor.


KINNIS
Malzemeler;


1 kilo un


yeteri kadar su,


1 corba kasigi tuz


1 tavuk


8-10 dis sarmisak


haslamak icin de su


Yapilisi;




  • Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilir.hamurun kivami sert olmali.


    Tavuk da buyuk bir tencereye konupaz tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanir.bir kenarda bekletilir.


  • Hamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilir.butun hamur ayni sekil verildikten sonra genisce bir tepsiye alinir.

  • Haslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilir.arada bir karistirilarak pisirilir guzelce pisince buyuk bir tepsiye alinir uzerine ayiklanan tavuk etleri serpilir.

    sarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilip bu kaseler de tepsinin icine oturtulur ve servis yapilir.

AFIYET OLSUN!!!!!




1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yemek bizde de yapılır fakat makarna gibi haşlanıp, üzerine tereyağ yakılır. yöresel peynirimiz serpilir. fırında biraz kızartılır. artvin/şavşat yöresinde yapılır.