Bu tarifi de OKTAY USTAnin yemek kitabindaki bir tarif gorerek denedim,deve kusu eti bulamadigim icin ben dana eti kullandim.
TANTUNI
500gr dana eti
3 adet domates
4 adet yesil biber
2 dis sarmisak
siviyag
tuz,karabiber,pul biber
LAVAS:
Malzemeler;
3 su bardagi un
1 tatli kasigi yas maya
1 cay kasigi tuz
aldigi kadar su
YAPILISI;
- Once Lavasi hazirlayalim.Bir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralim.Minik bezeler yaptiktan sonra mayalandiralim.Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalim.Teflon tavada altini ve üstünü kizarana kadar cevirerek pisirelim.
- Etleri minik minik dograyalimTavaya sivi yagi koyup etleri ilave ediyoruz etleri güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra üzerine dogradigimiz biberi ve sarmisaklari ilave ediyoruz.Kabuklari soyulmus domatesi,tuzu ve baharatlari da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Pisince ocaktan alip lavasla servis ediyoruz.
- NOT:Bizim evin sef ascisi yanina salata ve ayran tavsiye ediyor....
AFIYET OLSUN!!!
4 yorum:
Oktay ustanın kitabı başucu kitabı olmuş herkeste var mutlaka bu lavaşa ne sarsan harika olur gibi görünüyor
ellerine sağlık
eline sağlık canım.Benim de sık yaptığım bir lezzet Tantuni.Bizzat Mersin2de yemiş ve çok beğenmiştik.Daha sonra evde de yapmaya başladık.Kadir gecemiz mubarek olsun....Rabbim dualarımızı kabul etsin......Selamlar.....
hayirli bayramlar diliyorum..
Benim oğlum,dürüm hastasıdır.
Blogları keyifle gezerim,ama çok nadir tarif alırım.Bunu yaptığım zaman oğlumun yüzünü meak ediyorum.
belki de beni masraftan kurtaracaksınız.Çünkü dışardan ala ala bütçe de sarsılıyor.
Teşekkür ediyorum.
Tütü
Yorum Gönder