Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Bu tarif AYSE TÜTER e ait ama ben bir degisiklik yaptim yiyenler pastanelerdeki tuzlu kurabiyelerden farki olmadigini söylediler.
- Kullandigim Mahlep,i butun supermarketlerde baharatlar reyonunda 50gr lik paketlerde bulabilirsiniz ben yimpastan almistim.
TUZLU KURABIYELER
Malzemeler;
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi margarin (ben tereyagi kullandim)200gr
1/2 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi sut
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
1 kilodan 1 su bardagi eksik un
1 corba kasigi mahlep
üzeri icin hashas,susam
Yapilisi;
Hamur kabina unelenip ortasi havuz gibi acilir cok yumusak margarin,siviyag,yogurt,sut,yumurta aklari kabartma tozu,tuz,seker ve mahlep konup guzelce yogrulur yumusak bir hamur elde edilir hamur bir merdane yardimi ile 1 cm kalinliginda acilip kurabiye kaliplari ile kesilir uzerine yumurta sarisi syrylüp susam ,hashas serpilir önceden isitilmis 200c lik firinda alti ustü kizarana kadar pisirilir.soguyunca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder