1 Mart 2008 Cumartesi

RULO TAVUK GOGSÜ VE PDCST ETKINLIGI16



Etkinlige ev sahipligi eden ve beni de davet eden arkadasimiz.http://papatya68.blogcu.com arkadasimiza cok tesekkurler ediyorum.etkinlige daha önce yalanci tavuk gögsü olarak deneyip begendigim biraz degistirdigim hafif bir tatli ile katiliyorum.bu tatliyi yaparken kizim da bana mikseri kullanarak yardim etti , kizimin da eli degdigindenmidir nedir tatli cok güzel oldu...Sevgili arkadasim Yasemin de cok begendi..

`RULO TAVUK GÖGSÜ
Malzemeler;

8,5 su bardagi sut

1,5 su bardagi un

150 gr tereyagi

3corba kasigi sivi yag

3 corba kasigi nisasta(aslinda pirinc unuydu ama evde yoktu ben de nisasta kullandim)

2 su bardagi ndan az eksik seker

1 paket vanilya

3 parca damla sakizi

1 paket kakaolu eti petibeurre biskuvi(160gr)

Arzuya gore iri ceviz ici

50gr bitter cikolata(icine ve üzerine rendelemek icin)

YAPILISI:

Tereyagi,siviyag tencereye konur,un ve nisasta ilave edilir 4-5 dakika kIsIlmIs ateste kavrulur.Kavrulan un sogutulur ve sut,seker,vanilya ilave edilir cirparak kisilmis ateste kaynayip koyulasana kadar pisirilir.Ocaktan alinan muhallebiye parcalanan damla sakiz ilave edilir 10-15 dakika daha mikserle cirpilir.muhallebinin kivami koyulasip da sakiz gibi olunca Mikser birakilir.

Kakaolu bisküvi robotta güzelce cekilir ve iyice inceltilir.Bisküvi dört köse firin tepsisinin her tarafini kaplayacak sekilde güzelce yayilir ve elle biraz bastirilir ve uzerine muhallebi dökülür Muhallebinin kalinligi 1cm den kalin olmamali eger daha kalin olursa pudink rulo yapilmaz ,pudink fazla gelirse 2 corba kasesine bosaltip onu da öyle servis edin.. soguyunca buzdolabina koyulur. Bir gece buzdolabinda bekletildikten sonra Tepsi rulo yapilacak büyüklükte parcalara ayrilir ,her parcanin üzerine ceviz parcalari ve rende cikolata ilave edip rulo yaptim.benim firin tepsim biraz kücük oldugu icin 9 adet rulo elde ettim.Rulolarin üzerine de cikolata rendeledim.

AFIYET OLSUN!!!

NOt;Bu tatli icin borcam tepsim buyuk oldugu icin (48×28cm) ben biraz fazla olcu kullandim asil olcu soyle;1 su bardagi un-yarim paket(125gr) tereyag-2 kasik pirinc unu-1,5 su bardagi ndan az seker-1 paket vanilya-2 kucuk damla sakiz-5,5 bardak sut



rulo tavuk gogsu1.JPG

2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım Özlem'ciğim, tavuk göğsü çok güzel görünüyor ellerine sağlık,sütlü tatlıları ben de çok severim. Yukarıda da çok güzel bilgi paylaşımın olmuş, çok önemli püf noktaları, çok teşekkürler canım,güzel bir hafta geçirmen dileğiyle öpüyorum canım...

Özlem Ceylan dedi ki...

slm canim Fatma Ablacigim,guzel yorumun icin tesekkurler ediyorum.Size de guzel bir hafta sonu dilerim sevgiler