15 Ekim 2008 Çarşamba

BALIK FILETO KIZARTMASI(PANGASIUS FLATO)

balik kizartmas
Bu baligin Türkce adini bilmiyorum ama Hollandaca PANGASIUS FLATO diye geciyor gercektende cok lezzetli yerken lekkerbeg yiyor gibi oluyor.Zaten kilciksiz satiliyor ve de pullarindan ayiklanmis...Yani tam bir tavuk eti kivaminda gercektende ilk denedigimde cocuklar ve esim 10 puan verdiler bende artik herzaman yapiyorum bu kizartmayi.
BALIK FILETO KIZARTMASI
Malzemeler:
6-7 balik filetosu(kilciklarindan temizlenmis balik eti)
3-4 yumurta
1,5 su bardagi galeta unu(paneermel)
1 cay kasiginin ucu ile karabiber,pul biber,kirmizi toz biber
yeterince tuz,ve kizartmak icin sivi yag
HAZIRLANISI:
Öncelikle benim aldigim balik taze balik degil ben dipfrizinden dondurulmus olarak satin aldim ve buzu cozdürdükten sonra balik filetolarina yeteri kadar tuz serptim.Bir kapta yumurtalari cirptim,ve icine baharatlari attim,tekrar karistirdim.Daha sonra balik filetolarini once yumurta ya sonra da galeta ununa batirdim hertarafini güzelce galeta ununa buladim.tavaya yagi aldim ve yag kizinca galeta unlu balik filatolarini teker teker her tarafi kizarana kadar kizarttim.tavadan aldigim baliklari bir kagit havlu serilmis tabagin üzerine koydum.güzel bir roka salatasiyla nefis oluyor ..

AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!


balik kizartmas

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba canim ellerine saglik cok guzel olmus.Ben geldim geleli turkiyedeki gibi guzel balik yiyemedim aldigim baliklar lezzetli degildi.Bu cok guzel gorunuyor hemen alip deneyecegim.SEVGILER

Adsız dedi ki...

selam canım eline sağlık ben tavuğu bu şekilde yapıyorum balıkta da deniyicem sevgiler

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.