19 Kasım 2008 Çarşamba

Cikolata transfer jelatini (chocola transfer sheet) ile cikolatali yas pasta

Denenmis yas Pasta,kek,Tatli,börek,hamurisleri ve Yemek tarifleri cikolata transfer folio4
Ben aslinda bu metodu ilk defa denedim .daha önce alis veris yaptigim internet sitesinde görmüstüm ama ne ise yaradigini tam olarak anlamamistim.Bu hediye paketi yapmaya yarayan resimli bir foli zannettim.yaninda ki yazilari okuduktan sonra almaya karar verdim.
Aldigim site
De leukste taartenshop zaten siparislerim vardi ugradigimda bu resimli foli yi de aldim.kullanim talimati üzerinde yaziyordu.Yani epey bir cikolata kullandim yan duvarlar icin.Isterseniz beyaz cikolata kullanirsaniz bu resimler beyaz cikolatanin üzerinde daha güzel duruyor ama beyaz cikolata da cok tatli oldugu icin ben tercih etmiyorum.
Ayni veya benzer transfer folio sunu türkiye de de
Pastamalzemeleri adresinden temin edebilirsiniz.
cikolata transfer folio
cikolata transfer folio1
Istediginiz büyüklükte kesebiliyorsunuz ama katlamak yasak.bende aldigim 300 gr bitter(puur)Cikolatayi benmari usulü erittim folyomu pastamin yüksekliginde kestim,
cikolata transfer folio3
daha sonra bir spatula yardimi ile eriyen cikolatayi resimli tarafinin üzerine gelecek sekilde incecik yaydim buzdolabinda düz bir sekilde (hic bükmeden)20 dakika beklettim ve cikolata donunca folyoyu kaldirip pastanin yan duvarlari yüksekligince kaldirip guzelce pastanin duvarlarini kapladim. ,aslinda pastaya kisa gelecegini bildigimden cikolata bende naylon foli nin uzunlamasina 1 eni yetmedigi icin 2 defa ayni büyüklükte kestigim kalpli naylonu uzunlamasina yan yana sermistim cíkolata yi üzerine yaymadan yani ek yaptim.ama altina kagit mutfak havlusu serdigim icin kaldirip buzdolabina koyarken problem olmadi yani ek yapabiliyorsunuz 2 tane yan yana serdiginizde üzerine cikolata yayinca hic belli olmuyor.Pasta nin yan duvarlarini kaplayinca üzerindeki foliyi dikkatlice cekip cikariyoruz cok dikkat edelim ki cikolata kirilmasin, varsa üst kisimlarda fazlaliklar kesilerek alinir.Bu yas pasta 10 kisilik kadar..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi aksamalr zehra hanim pastalarini ve diger tariflerinizi cok begenerek izliyorum sizde yurt disinda yasiyormussunuz bende almanyada yasiyorum.Yanliz size bir sorum var,Cikolata transfer jelatini kemik tozundan yapildini da biliyormusunuz yani pis hayvanin kemiginden veya mundar inek kemiginden jelatin kemik tozundan yapiliyor ve pastalarinda fark etdigim gibi kirmizi boyada kullaniiyorsunuz E120 dikkat edin. Koşineal kırmızı boya, daha doğru ekstraksiyon kırmızı ölçekli böceklerin kurutulmuş, döllenmiş dişi elde edecek sadece hayvanların boya olduğunu. Bu boya diğer şeylerin yanı sıra kullanılan reçel, jöle ve meyve karışımları, şekerleme, likör, kırmızı damarlı peynir,kirmizi renkli salam ve sosis için kullaniliyor.selamlar.

Özlem Ceylan dedi ki...

iyi gunler sevgili ziyaretcim keske ismini de yazsaydin size hitap etmem daha kolay olurdu.. transfer sheets de boyle bir durum oldugunu bilmiyordum uyardiginiz icin tesekkurler.. zaten ertik satisi da yok kullanamam..
kirmizi boyaya gelince evime e 120 icinde olan yiyecek,icecek seker,cikolata bile almam benim kullandigim boyalar e 124 bu konuda bende bilgi sahibiyim turkce olarak ben zaten butun e numaralarini eklemistim bloguma..

E120(i) Karmijn
E120 (ii) Cochenille. karmijnzuur
CI 75470
Oorsprong:
Natuurlijke rode kleurstof, gewonnen uit de schildluis Dactylopius coccus, die leeft op verschillende soorten schijfcactussen. E120 (i) is de pure kleurstof, E120 (ii) het ruwe extract. Zie ook hier.
Functie en eigenschappen:
Rode kleurstof. Zeer goed oplosbaar in water.
Producten:
Zeer veel producten
Acceptabele dagelijkse inname (ADI) :
Tot 5 mg/kg lichaamsgewicht.
Bijwerkingen :
Geen bijwerkingen in de gebruikte concentraties. Een effect op hyperactiviteit bij kinderen is beschreven in een paar gevallen. Wel zorgt het voor contactallergie op de huid bij gebruik in cosmetica.


Dieetbeperkingen :
E120 wordt gewonnen uit insecten en kan dus niet gebruikt worden door veganisten, vegetariers en diverse religies.