29 Eylül 2007 Cumartesi

PAMBIS EKMEKLER



Evet bu ekmeklerin adi Pambis ekmekler.Aslinda adi bu degildi ama cocuklarim bu adi uygun buldular ,onlar kucukken yeni pistiginde sicak sicak veya ilik ellerine verdigimde cok severek yiyorlardi.bu ekmegin adi bos ekmekti icine birsey konulmadigi icin ama cocuklar ekmek cok yumusak oldugu icin adini pamuk gibi anlamina geldigini dusundukleri Pambis olarak degistirdiler.Denemenizi tavsiye ederim cocuklariniz cok begenecek inanin.


  • PAMBIS EKMEKLER

Malzemeler;
9 su bardagi un
3 su bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1 paket krema(200gr) yagli sut de kullanilabilir yerine
1,5 paket yas maya(64gr)
1,5 corba kasigi tuz
2 corba kasigi seker
1 su bardagi sicak su
Yapilisi
Un genis bir kaba alinir,ortasi havuz gibi acilir.Bir kaba yas maya,seker ve 1 bardak sicak su konup agzi kapatilir kabarmasi icin.Unun icine sivi yag dokulur,isitilmis sut kremasi ,tuz,kabaran maya ve sut ilave edilip yogrulmaya baslanir sut un tamami ilave edilip cok yumusak bir hamur yapilir iyice yogrulur ve uzeri kapatilip mayalanmasi icin bekletilir.
Iki tepsinin tabani unlanir ve mayalanan hamurdan unlanan ellerle istediginiz buyuklukte bezeler yapilir mesela limon buyuklugunde veya ceviz nasil isterseniz.Bezeler un dolu bir tabagin icinde iyice una bulanip unlanan tepsiye dizilir.Tepside mayalanan bezeler bir kenarda iki elle hafif bastirarak yassiltilir hertarafina esit sekilde bastirilir ve buyukce bir bezin uzerine tekrar mayalanmaya birakilir.Ekmeklerimiz biraz kabarinca onceden isitilmis pizzapan veya silex veya yanmaz bir teflon tavada orta ateste alti ve ustu kizarana kadar cevirerek yagsiz olarak pisirilir.Baska bir bez in uzerine alinip uzeri ortulur ve sogumasi beklenir.
Bu ekmegin enlemesine ikiye keserek icine peynir,yumurta,kofte,et kavurma akliniza ne gelirse koyabilir ve servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!!!
Not;Ekmeklerimizin puf noktasi hamurun cok civik olmasi ve ele yapismasi.Bezeler yapilirken once eller sonra bezeler unun icine bulanir ve ele yapismasi biraz onlenir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mrb
babannem küçükken yapardı aman ne lezzetli olurdu içine de tereyı ve küp peyniri oh gece gündüz ye bizim orda buna bazlama denir
ellerine sağlık çok çooooook güzel olmuş

dogada.blogspot.ru dedi ki...

zehracım bizde bu güzel nefis ekmeklere bazlama ekmek diyoruz çok ta güzel olur yemeye doyulmaz birde soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta uzun süre kalabiliyor ısıtınca yeni pişmiş gibi taptaze ekmekler hazır oluyor ellerine sağlık canım sofran hep bereketli yuvan hep huzur dolu olsun sevgiler