30 Kasım 2007 Cuma

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 5

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


DSCN5235.JPG( www.negatif.com )
Etkinlige ev sahipligi ettigi icin arkadasim Yenitadlar.blogcu.coma yani NURCAN a tesekkurler ediyorum ve Cayin yanina pratik bir borek tarifi daha bu sefer de diger blogumla katiliyorum..deneyin begeneceksiniz...
Patatesli Kolay Borek
Malzemeler;

6 tane orta boy patates
;3 tane yumurta
;5 kasik un
;1 cay bardagi sivi yag
;1 su bardagi yogurt
;yarim su bardagi sut
;1 tane yuvarlak beyaz peynir (yaklasik 200gr)
;1 paket kabartma tozu

yarim demet maydanoz

Yapilisi; Patatesler soyulur,rendenin duz kesen tarafiyla ince cips gibi rendelenir.Yumurta cirpilir,sut,yogurt,sivi yag,un,maydanoz ince dogranip ilave edilir,peynir iyice parcalanarak eklenir ,kabartma tozu ilave edilip iyice cirpilir.Daha sonra patatesin uzerine dokulur ve iyice karistirilir yaglanmis bir tepsiye dokulur ve hertarafina esit yayilir.Onceden isitilmis firinda 200c alti ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilinca biraz sogumasi beklenip kesilir .
Afiyet olsun

NOTTT!!!!!!!!!!!!!!!!Patatesleri elinizde bicakla keserseniz hepsi ayni kalinlikta olmayacagindan bazi patatesler kalin olacagindan cig kalabilir ve bazi patatesler piser bazilari pismez yani güzel olmaz...Lütfen rende ile yapin hepsi ayni kalinlikta olsun...

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 etkinligi


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Sevgili arkadasim yenitadlar.blogcu.com un düzenledigi PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 etkinligi icin gec de olsa bir tarif de ben eklemeye karar verdim.Kendisine cok tesekkur ediyorum böyle bir etkinlik düzenleyip güzel tarifleri bir araya topladigi icin.

Gelelim tarifimize.Bu peynirli pogacalari arkadasim MENEKSE de ilk olarak tatmistim ve cok begenmistim ,denemenizi tavsiye ederim hazirlanmasi ve pismesi cok kisa zaman aliyor pratik bir pogaca...Misafirleriniz gelmeden cabucak hazirlayabileceginiz ve ilik ilik servis edebileceginiz bir ikram...


PEYNIRLI BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler;

3 yumurta(1 yumurta sarisi ayrilip üzerine sürülür)

2 corba kasigi yumusak (ekmek üstü yag)margarin

1/2 su bardagi yogurt

1/2 su bardagi sivi yag

1 paket kabartma tozu

1 cay kasigi tuz

Aldigi kadar un

ÜZERINE ;

200gr beyaz peynir

yarim demet maydanoz

susam,cörek otu

YAPILISI;

1 yumurta sarisi ayrilir ve diger yumurtalar bir legene alinip margarin,yogurt,siviyag,kabartma tozu,tuz ve aldigi kadar un ilave edilerek yumusak ve ele yapismayacak bir hamur yogrulur.

Hamurdan minik parcalar koparilip yagli kagit serdigimiz tepsiye yerlestirilir yaklasik 25-30 adet peynirli bülbül yuvamiz oluyor ve her bezenin ortasi hafif bastirilarak cukurlastiriliyor.

Peyniri ve ince dogradigimiz maydanozu guzelce karistiriyoruz.her bezenin üzerine biraz peynir koyupicine dogru bastiriyoruz.Daha sonra bezelerimize bir firca yardimi ile yumurta sarisi sürüyoruz,susam veya cörek otu serpiyoruz.

Önceden isittigimiz 180clik firinda alti,üstü kizarana kadar pisiriyoruz. ilik ilik servis yapiyoruz.


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 Kasım 2007 Pazar

PANCARLI KUSKUS SALATASI



Bu salatayi ilk tatma firsatini bizim kermes icin Fatma Abla yaptiginda bulmustum.aslinda adini duymustum ama goruntusu insani biraz tereddutte birakiyor acaba yesemmi diye.Ama ben tadina baktim ve cok begendim cok guzel olmustu ilk firsatta bende denedim.Sizlere de tavsiye ederim mutlaka deneyinnnn....


PANCARLI KUSKUS SALATASI


Malzemeler:


500gr kuskus(Corbalik sehriye turu)


1/2 kavanozdan fazla pancar tursusu(eksi olani)(rode bietjes)


1/2 kilo Yogurt(Turk Yogurdu)


1 demet dereotu


2 dis sarmisak


Yapilisi:


Kuskus yeteri kadar su ile haslanir.Suyu suzulur ve sogumaya birakilir.Sekere pancarlari mutfak robotunda cekilir iyice inceltilir.Sarmisaklar rendelenir yogurtla karistirilir,tuz ilave edilir.Pancarlar,kuskus ,dogranan kornison tursular da,yogurda ilave edilir.Dereotu dogranip o da ilave edilir.Guzelce karistirilir ve servis tabagina alinip servis yapilir.


AFIYETLER OLSUNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARKADASIM HAVA NIN SOFRASI



Gecen hafta sevgili arkadasim Havva nin evine gittik.Ziyaretimizin sebebi yeni aldigi evini kutlamakti.Havvacigim birbirinden guzel seyler ikram etti kendisinin ellerine saglik diyor ve yeni evinde saglik,mutlulukla gule gule oturmasini diliyorum.


Bizlere ikramlari:


Makarna salatasi


Barbunya salatasi


Un kurabiyesi


Tuzlu kurabiye


Kiymali,peynirli pogaca


Hindistancevizli Tatli



Hepside birbirinden guzeldi.Bizlere afiyetler oldu...Ellerine saglik canim...



GÜLLÜ MARZIPAN KAPLI YAS PASTA



Bu üstte görmüs oldugunuz yaspasta enson siparis üzerine yaptigim Marzipanli yaspasta.Yiyenlere Afiyetler olsun insallah begenirler.


Tarifi en kisa zamanda eklerim insallah.


**Yiyenler pastayi cok begendiklerini soylediler ve cok memnun oldum.


Tarifi nihayet ekliyorum.


Ben bu pasta icin özel bir pasta kremasi kullandim .Malzeme aldigim dukkan sahibi pastanelerin pasta kremasi olarak BOTER KREEM (Turkce anlami:Yagli krema)adinda bir krema kullandiklarini soyledi ve bende hemen denemek icin aldim ama siz bulamayabilirsiniz.pasta kremasi da yereine kullanilabilir.


Malzemeler:


4 adet iri yumurta


1 su bardagi pudra sekeri


Yarim su bardagi un


Yarim su bardagi misir nisastasi


3 Yemek kasigi su


1 tatli kasigi kabartma tozu


1 vanilya


Krema malzemesi:


2 paket pasta kremasi(kutunun uzerinde yazdigi kadar sut


1 poset kremsanti(1 cay bardagi sut)


2 paket vanilya


400gr beyaz marzipan hamuru


200 gr kirmizi marzipan hamuru


100gr yesil marzipan hamuru


100gr sari marzipan hamuru


Yapilisi:


Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisini ve beyazini guzelce ayirdim.Yumurta sarilarini ve pudra sekerini tamamini bir kaba koyup guzelce cirptim rengi cook acik sari hatta beyaza yaklasinca biraktim.Yumurta beyazlarini da uzerine bir fiske tuz atip mikserle cirptim iyice beyazlasip kopurunce yumurta sarilarini beyazlarin uzerine ilave edip miksern ayarini azaltip yavas yavas karistirdim.Daha sonra mikseri biraktim.Bir kenarda bir kaba once unu eledim sonra nisastayive enson kabartma tozunu eledim sonra tekrar yumurtalarin uzerine ilave ederken bir kez daha eledim.boylece karistirmasi da kolaylasacak.spatula yardimi ile yavas yavas hamuru karistirdim,3 kasik suyu da ilave ettim,vanilyayi da katip ,hamurun sonmesini onlemek icin yavas karistirmak gerekli.


Önceden margarinle yaglayip bol unla unladigim kelepceli kaliba bosalttim.Önceden isittigim 175c lik firinda 30-35 dakika hamur kabarip guzelce kizarana kadar pisirdim.


Birkenarda guzelce sogumasini bekledim.Daha sonra kremayi ve kremsantiyi kutunun uzerindeki tarife gore hazirladim vanilyayi ilave edip kremayla santiyi karistirip buzdolabinda beklettim.


Keki kesip sekerli sut ile alt parcayi islattim daha sonra kremasini surdum.Ust parcayi kapatip tekrar islattim,kremasini surup duzelttim.buzdolabinda beklettim.Ertesi gunu marzipan hamurunu merdane ile pudrasekeri serptigim tezgahin uzerinde actim pastanin uzerine kenarlarindan baslayarak yavas yavas kapattim kenarlarinda kalan kisimlarini bicakla keserek aldim.kirmizi renkli hamurdan guller yaptim gul yapimini ogrenmeniz icin Burayi tiklayin.Daha sonrada gulleri pastanin uzerine yerlestirdim yapraklar icinde yesil hamuru merdane ile actim ve kalipla kesip pastanin uzerine yerlestirdim...Diger cicek kalibiyla da kucuk renkli cicekler yaptim ve pastanin uzerine yerlestirdim.


Yiyenlere AFIYETLER OLSUN!!!!


KOLAY GÖZLEME



KOLAY GÖZLEME
Malzemeler;


3 adet hazir yufka


2 yumurta


1 cay bardagi sut


1 cay bardagi yogurt


1/2 cay bardagi siviyag


1 tatli kasigi kabartma tozu


yarim demet maydanos


200gr yagli beyaz peynir


üzerine serpmek icin susam


Yapilisi:


Önce yumurtalar cirpilir,uzerine sut,yogurt ,siviyag ve kabartma tozu ilave edilir ,karistirilir.1 Yufka tezgaha serilir ve uzerine yumurtali karisimdan dökülerek hertarafina sürülür.daha sonra maydanos dogranmis peynirden orta kisimlarina serpilir ve yufkanin asagida kalan kisimi peynirin uzerine kapatilir sonra da yukarda kalan kisim uzerine kapatilir daha sonra yanlarda ustune kapatilarak dört köse gözleme elde edilir arzuya göre teflon tavada az margarin ilavesiyle alti ve üstü kizarana kadar pisirilir veya firin tepsisine konup üzerine yumurtali karisimdan sürülüp susam serpilip 200c lik firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirilip hafif iliyinca kesilerek cayin yaninda servis yapilir.


AFIYET OLSUNNN!!!!!!!!!!!!!!!



ISPANAKLI YUMURTA



ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler;


250gr ispanak


1 adet sogan


yemek kasiginin ucu ile salca


3 adet yumurta


siviyag,tereyagi,tuz,pulbiber


Yapilisi:


Önce ispanak guzelce temizlenip yikanir.Daha sonra dogranir.Bir tavaya siviyag,az tereyagi konup eritilir.Kuru sogan ince ince dogranip biraz kavrulur.Uzerine az salca ilave edilip kizartilir daha sonra dogranan ispanaklar ilave edilip karistirarak ispanaklar kavrulur.Az tuz ilave edilip ispanaklar guzelce kavrulup pisince uzerine yumurtalar ilave edilir.Tuz ve pulbiber serpilip tavanin kapagi kapatilip pisirilir.Yumurtalarin beyazlari pisince ocak kapatilir.Ilikken servis yapilir.


AFIYETLER OLSUNNN!!!!!!!!!!!


Ben kahvalti icin hazirladigim icin tavayla servis yapmayi tercih ettim goruntusu bozulmasin diye.

MINIK PIZZALAR



Bu tarifi AYSE TUTER in yemek kitabindan gorup denedim cok guzel oldular.


MINIK PIZZALAR
Malzemeler;


4,5 su bardagi un


1,5-2 su bardagi sut


40 gr yasmaya


1 yemek kasigi toz seker


1 yumurta


1 cay bardagi siviyag


biraz tuz(1 tatli kasigi tepeleme)


Uzerine koymak icin ;


beyaz peynir,maydanos


domates,biber


sosis,sucuk


zeytin


Yapilisi:


Maya yarim su bardagi sicak sutle ve sekerle islatilip 10 dakika kabarmasi beklenir.


Hamur yogurma kabina maya,siviyag,1,5 subardagi daha sicak sut 1 yumurtave digerinin aki,un ilave edilip yogrulur.Hamur guzelce yogrulur eger hamur civik ise az un ilave edilir yumusak ele yapismayan bir hamur elde edilip uzeri kapatilip dinlendirilir.hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartilip uzerine parmakla bastirip cukurlar yapilir,peynir,maydanos,domates,biber veya zeytin konup yumurta sarisi surulur.30 dakika kadar bekletilip Önceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.cayin yaninda servis yapilir..


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!




MARZIPANLI YAS PASTA

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu yaspasta da en son siparis uzerine yaptigim Marzipanli yaspastam .Yaptiran kisi Bu haftasonu yapiman bir kermeste hayrina satilmasi icin yaptirdi.Biz kermese ugrayip benim yaptigim diger meyveli yaspastayi ve bu pastayi biraktik ve hemen satilmis.


MARZIPANLI YASPASTA


Malzemeler;


5 adet iri yumurta


1 su bardagindan az eksik tos seker


Yarim su bardagi un+1 yemek kasigi


Yarim su bardagi misir nisastasi +1 yemek kasigi nisasta


2 Yemek kasigi su


1 tatli kasigi kabartma tozu


1 vanilya


Krema malzemesi:


2 paket pasta kremasi(kutunun uzerinde yazdigi kadar sut


1 poset kremsanti(yarim su bardagi sut)


2 paket vanilya


400gr beyaz marzipan hamuru


200 gr kirmizi marzipan hamuru


100gr yesil marzipan hamuru


Yapilisi:


Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisini ve beyazini guzelce ayirdim.Yumurta sarilarini ve sekerin tamamini bir kaba koyup guzelce cirptim rengi cook acik sari hatta beyaza yaklasinca biraktim.Yumurta beyazlarini da uzerine bir fiske tuz atip mikserle cirptim iyice beyazlasip kopurunce yumurta sarilarini beyazlarin uzerine ilave edip miksern ayarini azaltip yavas yavas karistirdim.Daha sonra mikseri biraktim.Bir kenarda bir kaba once unu eledim sonra nisastayive enson kabartma tozunu eledim sonra tekrar yumurtalarin uzerine ilave ederken bir kez daha eledim.boylece karistirmasi da kolaylasacak.spatula yardimi ile yavas yavas hamuru karistirdim,2 kasik suyu da ilave ettim,vanilyayi da katip ,hamurun sonmesini onlemek icin yavas karistirmak gerekli.


Önceden margarinle yaglayip bol unla unladigim kelepceli kaliba bosalttim.Önceden isittigim 175c lik firinda 30-35 dakika hamur kabarip guzelce kizarana kadar pisirdim.


Birkenarda guzelce sogumasini bekledim.Daha sonra kremayi ve kremsantiyi kutunun uzerindeki tarife gore hazirladim vanilyayi ilave edip kremayla santiyi karistirip buzdolabinda beklettim.


Keki kesip sekerli sut ile alt parcayi islattim daha sonra kremasini surdum.Ust parcayi kapatip tekrar islattim,kremasini surup duzelttim.buzdolabinda beklettim.Ertesi gunu marzipan hamurunu merdane ile pudrasekeri serptigim tezgahin uzerinde actim pastanin uzerine kenarlarindan baslayarak yavas yavas kapattim kenarlarinda kalan kisimlarini bicakla keserek aldim.kirmizi renkli hamurdan guller yaptim gul yapimini ogrenmeniz icin Burayi tiklayin.Daha sonrada gulleri pastanin uzerine yerlestirdim yapraklar icinde yesil hamuru merdane ile actim ve kalipla kesip pastanin uzerine yerlestirdim...


Yiyenlere AFIYETLER OLSUN!!!!




Bu da Kermes icin yaptigim diger yaspasta..


SAKSI KEBABI



Bu tarifi OKTAY USTANIN yemek kitabindan gordum ve denedim


Once evdeki butun saksilari bosalttim ne yazikki guzelim orkidelerim gitti ve ustune ustluk uzerine kasar serpmeyi unutmusum resimleri cektikten sonra ilave ettim tekrar firina verdim yemek oncesi acele ile son hallerini resimlemeyi de unutmusum


Herseye ragmenben bu kebabi cok begendim insallah sizler de begenirsiniz.


SAKSI KEBABI
Malzemeler;


4 adet kemer patlican


200-300 gr kuzu eti


6 adet kultur mantari(ben kullanmadim)


1 adet sogan


2 adet domates


2 adet sivri biber


1 cay bardagi kasar rendesi(resmini cektiklerime atmayi unutmusum)


1 corba kasigi salca


1 tutam maydanoz


siviyag


tuz,karabiber


Yapilisi:


Patlicanlar alaca soyulur.2 parmak kalinliginda kesilir.Bicak yardimiyla icleri oyulur,patlicanlarin tamamina ayni islem uygulanip uzerlerine siviyag gezdirilir,karabiber serpilir,tuz atilip firin tepsisine dizilir.200c de firinda kizartilir.


Eti ince ince dograyip bir tencerede once kendi suyunu salip tekrar cekmesini bekledikten sonra uzerine biraz su ilave edip dusuk ateste yumusayana kadar pisirilir.sulu sekildeki et ocaktan alinir.


Tencerenin icine siviyag konup once sogan kavrulur(,mantar ilave edilip kavrulur)biber domates ilave edilip az daha kavrulup salca ilave edilir.tuz karabiber serpilir.pisirilen et ilave edilip karistirilir 5 dakika daha pisirilip dogranmis maydanos ilave edilir.etli harc patlicanlarin icine doldurulup uzerine kasar peyniri serpilip bir firin tepsisine dizilip 180c de pisirilir.Arzuya gore pilavin yaninda servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


IKRAM ETTIKLERIM

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu hafta cocuklarin ve bizim okulumuz tatildi sevgili arkadaslarim MENEKSE ve HACER ziyaretime geldiler onlar icin cayin yanina sunlari hazirladim:


Tiramisu


Patatesli Icli kofte- Kiymali icli kofte


Havuclu bonbonlar


Kalbura basti


Peynirli Kol boregi


Hashasli Corek


Katmer


tariflerini gormek icin isimlerine tiklamaniz yeterli.

Tiramisu


Bu Tiramisu da bugunku misafirlerim icin yaptigim ve goruntusunu sizlerle paylasmak istedigim ikramliklarimdan.


Tarifi Burda bulabilirsiniz.Degisik olarak ben kenarlarina dizecegim kedidili biskuvileri ortadan ikiye kesip kisaltarak kullandim ve once onlari soguttugum neskafeye batirip cikararak islattim sonrada kelepceli 26 cm capindaki kalibin icine dizdim daha sonra islattigim diger kedidili biskuvileri tabana dizip uzerine hazirladigim kremayi doktum tekrar biskuvi dizip uzerine tekrar kremayi bosaltip duzelttim ve en son olarak da uzerine kakao eledim buzdolabinda beklettim ertesi gunu kelepceli kalibi cikarip seritle bagladim.


Eski HOLLANDA Evleri ve Degirmenleri



Bu hafta okulla beraber ilk gezimize gittik.Okuldaki isledigimiz konu WE WONEN HIER PRIMA yani Biz burda cok iyi yasiyoruz.Gunumuzdeki ve onceki ev sekillerini yerinde inceliyoruz.Burasi benim yasadigim yerde yani ZAANDAM da olan ve dünyacada cok meshur ZAANSE SCHAANS yani eski Hollanda evleri ve Degirmenleri.
Eskiden bu degirmenleri yag ,un,kagit ve agac islemek icin kullanirlarmis.Bazilari simdi bile calisiyor.
1970 yilindan sonra yel degirmenleri ile elektirik uretimine de baslanmistir.


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Bu eski Hollanda evleri de degirmenlerle bir arada ,bu tarihi evlerde hala yasayan insanlar var ama koruma altinda olduklari icin degisiklik yapmak yasakmis.Ayrica cok guzel bir tesaduf ki orda gezerken bir evden gelin ve damat cikti yani dugun varmis ne yazikki fotograf makinamin sarji bittigi icin resim cekemedim insallah zekiyeden alinca resimleri sizlerle paylasacagim


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image




Ve bunlarda gezerken karsilastigimiz gelin ve damat.Allah mesut etsin diyelim.



Bu araba da gelin arabasi bulundugu mahalle gibi o da cook kiymetli.


Image Hosted by ImageShack.us

Burasi da bir KaasBoerdereij Yani Peynir cifligi buyuk teknelerde Mayalanan kasar peynirleri baski makinasi ve kaliplarla sekillendirilip arkadaki tereklerde kurutulup uzeri koruyucu bir tabakayla kaplanip guzelce paketlenip satisa sunuluyor.Yalniz peynir cesidi olarak taze kasar,olgun kasar ,eski kasar olarak degisik secenekler sunuluyor.Burasi turistik bir yer oldugu icin fiyatlarda cooook pahali normalde markette 2,5 Euro olan yarim kilo peynir burda 7,5euro ama turistler kasa onunde uzun kuyruklar olusturuyorlar.özellille de Japon turistler ziyarete geliyor.


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Eskiden Hollandada halk KLOMPEN yani tahta takunyalar giyerlermis sebebi de ucuz ve saglam olmalari icinmis.Simdide bu ayakkabilardan uretiliyor ve yilda 1 milyon cift Hollandada satiliyormus.4 Milyon cift diger ulkelere ihrac ediliyormus.Turistlere de bu ayakkabilarin nasil yapildigini gosteriyorlar ve ayni zamanda satiyorlar..Eskiden sari renkte yapilirmis ama simdi rengarenk degisik numaralarda uretim yapiliyor.


Image Hosted by ImageShack.us

Evet ilk gezimizden sizlerle paylasmak istedigim guzel notlar bukadar...

24 Kasım 2007 Cumartesi

NERMIN ABLAMIN SOFRASI

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek


tarifleri


Image Hosted by ImageShack.us

Gecen hafta NERMIN ABLAMA ziyarete gittik,eksik olmasin neler hazirlamis bize neler,hepsi de birbirinden guzel ve lezzetli olmustu.Allah sihhat afiyet versin insallah o da bütün ziyaretcileri icin böyle güzel sofralar hazirlasin.


SOFRADA ;


Peynirli,Patatesli Gozleme


Yogurtlu bakla salatasi


Buzlu börek


Tuzlu cubuk


Pambis ekmekler


Oraletli pasta


Üzümlü Kurabiye


Havuclu Bonbon Vardi..


Image Hosted by ImageShack.us

Pambis ekmekleri blogumda Burda bulabilirsiniz.


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Tuzlu cubuklari da Burda bulabilirsiniz.


Image Hosted by ImageShack.us

Buzlu Boregi de Burda bulabilirsiniz.



Diger tarifleri de en kisa zamanda veririm insallah.


Image Hosted by ImageShack.us

YOGURTLU BAKLA SALATASI


Malzemeler;


1 kutu konserve bakla(300gr)


1 adet kuru sogan


1yemek kasigi salca


siviyag,


pulbiber,karabiber,tuz


1kase yogurt,1 dis sarmisak


dereotu


Yapilisi;


Sogan dogranir ve bir tencereye yag konup sogan icine ilave edilip kavrulur,uzerine salca ilave edilip o da kavrulur.Konserve bakla ilave edilip karistirilir. baharatlar ve tuz serpilir.Ocaktan alinir bir kenarda biraz iliyinca servis tabagina alinir.sarmisak tuz ilave edilip ezilir ve yogurtla karistirilir .Baklanin uzerine dokulup uzerine dereotu ve pulbiber serpilir.Servis yapilir.


AFIYET OLSUNNN!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us


ORALETLI PASTA:
Malzemeler;


5 cay bardagi sut


1 cay bardagi seker


1 cay bardagi nisasta


1 paket vanilya


1 kucuk paket Petibör biskuvi


Üzerine;


5 cay bardagi su


1 cay bardagi nisasta


1 cay bardagi seker


1 cay bardagi portakal oraleti (arzuya gore degisik meyve oraleti)


Hindistan cevizi


Yapilisi:


Önce alt kati yapmak icin bir tencereye sut,seker,nisasta,vanilya konur ve karistirarak pudink kivamina gelene kadar pisirilir.Kaynayinca ocaktan alinir ve islatilmis ve suyu suzulmus bir borcam tepsiye dokulur.Üzerine biskuviler dizilir bir kenarda bekletilir.


Ust kat icin su,nisasta,seker,oralet bir tencereye konur ve ayni sekilde pudink gibi karistirarak pisirilir.kaynayinca ocaktan alinir ,biskuvilerin uzerine sicakken dokulur.Uzerine hindistan cevizi serpilir.


Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image


ÜZÜMLÜ KURABIYE
Malzemeler;


3 yumurta(1 aki uzeri icin ayrilir)


1 su bardagi siviyag


1paket margarin veya yumusak tereyagi(250gr)


1 su bardagi üzüm


1 su bardagi ceviz


1 bardak toz seker


1 paket kabartma tozu


aldigi kadar un


Yapilisi:


Bir hamur yogurma kabina önce siviyag,yumusak margarin,yumurtalarin 1 inin aki ayrilip digerleri ilave edilir,seker kabartma tozu ve un yavas yavas ilave edilerek yogrulur sonra ceviz ve uzum ilave edilir yumusak bir hamur elde edilir yuvarlak bezeler yapilir once yumurta akina sonra cekilmis findiga bulanip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir 180C de uzeri hafif kizartilir ve alti kizarinca firindan alinir soguyunca servis yapilir.


AFIYET OLSUNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Bunlarda havuclu bonbonlar nekadar da guzel gorunuyorlar degilmi?....


KOLAY KUMPIR




Bu tarifi sevgili GÜL Ablacigimin blogunda (DOGADAN)görmüstüm.Bir pazar sabahi patates hasladim ve patates salatasi yapacaktim sonradan degisiklik yapip Gül ablamin blogunda gördügüm bu tarifi denemeye karar verdim .Daha önce Kumpiri Ankara Atakule de yemistim ve cok begenmistim.Tadi tam ayni olmasa da (adi üzerinde kolay kumpir )cok yakin bir tadi yakaladim.Tarifte bazi degisiklikler yapmak zorunda kaldim ,evde sucuk ve kasar peyniri kalmadigi icin bende onlari kullanmadim bende beyaz yagli türk peyniri kullandim ama tad olarak cok guzel oldu tarifin orjinali Burda uzerine tiklayarak ulasabilirsiniz.



DENEYIN PISMAN OLMAZSINIZ.



KOLAY KUMPIR



Malzemeler;



6 adet iri patates



2-3 adet havuc



1 paket konserve bezelye (300gr)



100-150gr yagli beyaz peynir( sutdiyari%60yagli)



20 kornison tursu



75 gr tereyagi



tuz,ketcap,mayonez



Yapilisi;



Önce patatesler az tuz ilave edilip haslanir,baska bir yerde havuclar da küp küp dogranip haslanir.(patatesler kizartmalik degil haslamak icin olmali hollandada pek cok cesit var ben Jumbo veya fast kokend kullaniyorum,haslandigi zaman agizda dagilan bir kivam aliyor,kumpire de cok yakisti.)



Daha sonra patateslerden bir tanesi ayrilip digerleri guzelce ezilir.Tereyagi ve peynir ilave edilip guzelce karismasi saglanir.Sonra bir borcam tepsiye dökülüp üzeri düzeltilir daha sonra isinmis olan firina verip biraz üzeri kizartilir.Firindan alinir ve küpküp dogranan patatesler,haslanmis havuc,bezelye ve dogranan kornison tursu tepsideki patatesin üzerine serpilir,mayones ve ketcapla süslenir,ilikken servis yapilir.Ben cok fazla mayones koymadim isteyen kendisi ilave etti.



AFIYET OLSUNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ispanakli Kolay Börek



Bu boregi ilk defa arkadasim FATMA nin evinde yedim ve cok begendim ilk firsatta denedim,yalniz ispanaga cok tuz atmayin kendisi ddurdukca tuzlaniyor zaten,az tuz serpin.Ispanak cigden oldugu halde sanki kavrulmus gibi guzelce pisiyor.Deneyin tavsiye ederim.



ISPANAKLI KOLAY BOREK



Malzemeler;



2 su bardagi sut



1/2 su bardagi siviyag



1 paket yas maya



1 paket kabartma tozu



1 yumurta(sarisi uzerine surmek icin ayrilir.)



1 yemek kasigi tuz



1 yemek kasigi seker



1 su bardagi sicak su(mayayi islatmak icin)



1 kilo un(yaklasik)



Ic Malzemesi;



300-400gr ispanak yapragi



yarim cay bardagi siviyag



1 kuru sogan



1kutu domates puresi 300gr veya 4 domates rendesi



pul biber,karabiber,az tuz



susam(uzerine)



Yapilisi:







  • Önce hamuru yoguralim,genisce bir kaba un konur,ortasi acilip ortasina tuz,siviyag ve yumurta aki konur.Maya da suya islatilir,seker atilip bekletilir.Unun uzerine maya da ilave edilir,kabartma tozu da konup sut ilave edilip guzelce yogrulur yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde etmemiz gerekli.Hamur bir kenarda dinlenmeye birakilir.




  • Ici hazirlanir:ispanak yapraklari guzelce yikanir ve dogranir,domates puresi eger yoksa domatesler rendelenir,az siviyag,tuz,baharat sogan ince dogranip ilave edilir.Guzelce ellerle ovalanarak ispanaklar ufaltilir.




  • Mayalannan hamur 2 esit parcaya bolunur,merdane yardimi ile tepsi buyuklugunde acilir,tepsiye yagli kagit serilir ve acilan ilk parca tepsiye serilir,uzerine ispanakli harc ,bos yer kalmayacak sekilde serilir.Daha sonra diger hamur da un serpilerek acilir ve ispanagin uzerine kapatilir.Uzerine yumurta sarisi surulur, susam serpilir.Bir kenarda kabarmasi icin 30-40 dakika bekletilir,daha sonra onceden isitilmis 200c lik firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikip ilk sicakligi cikinca kesilerek servis yapilir.


HASHASLI ,CEVIZLI CÖREK



Bu tarifi ben yaklasik 10 senedir yaparim ve yiyen arkadaslarim herzaman begenmislerdir.Bu tarifi sizlerle de paylasmak istedim aslinda bu tarif icin olcu kullanmam,göz karari yaparim ama sizin icin ölctüm.Insallah deneyenler begenir.



Hashas ezmesi yoksa kendiniz yapabilirsiniz ben kendim yapiyorum,Hashasi yagsiz bir teflon tavada hafif kavuruyorum,az soguyunca robotta cekip parcaliyorum,guzel bir koku ve yagi cikinca hashas ezmesi hazir demektir.



HASHASLI,CEVIZLI CÖREK



Malzemeler;



1 kg un(6 su bardagi)



1 su bardagi sicak su(mayayi islatmak icin)



2 su bardagi sicak sut



1 paket yas maya(42 gr)



1 yumurta (sarisi uzerine surmek icin ayrilir)



1 yemek kasigi seker



1 yemek kasigi tuz



Ic malzemeleri



1 su bardagi ceviz ici



1 su bardagi siviyag



1,5 su bardagi hashas ezmesi



Yapilisi;


  • Önce hamuru yogurmak icin buyuk bir kaba un alinir,ortasi havuz gibi acilir.Daha sonra maya bir tabaga konup uzerine sicak su,seker konup kabarmasi icin bir kenarda bekletilir.kabarinca ortasi acilan una ilave edilir.Daha sonra yumurta beyazi,tuz ve sicak sut ilave edilip yumusak ama kivamli bir hamur yogrulur.Mayalanmasi icin bir kenarda bekletilir.
  • Simdide hashas ezmesini,iri cekilmis cevizi ve sivi yagi karistiralim,hamurun uzerine surulecek bir kivamda olmali.
  • Hamurun mayalaninca 3 bezeye ayrilir 3-5 dakika dinlendirilir her beze tek tek unlanip merdaneyle acilir ama ince acmaya gerk yok yarim santim kalinliginda olmali acilan ilk hamur tezgaha serilir,uzerine hashasli harc bir kasik yardimi ile dokulur ve hertarafina yayilir.Acilan diger hamur da uzerine serilip onun uzerine de hashas surulur ,diger hamurda serilip en uste de hashas surulup 3 tane kat olunca,hamur ortadan 2 ye bolunur ve 2 tane D sekli elde edilir.parcanin biri digerinin uzerine konur ve hamurumuz 6 kat ve 1 tane D seklini alir.daha sonra 2 parmak genisliginde yukardan asagi dogru kesilir ve diger hamurdan ayrilip kivrilarak hafif hafif uzatilir,inceltilir yuvarlak tepsiye kenardan baslayarak hamurlar yerlestirilir.Butun hamur bitene kadar ayni islem yapilir en son orta kisim doldurulur.Onceden ayrilan yumurta sarisi uzerine surulup bir kenarda30-40 dakika bekletilir.Hamur kabarinca 200c lik firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarinca,soguyunca kesilip servis yapilir.
  • AFIYET OLSUUUUUUUUUUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Portakal receli



Bu tarifi fatma Ablanin blogunda gormustum,Yani SOFRAM da tarifi deneyeli cok oldu ama bir kenarlarda unutmusum,simdi sizlerle paylasmak istedim.tarifi icin BURAYA tiklayin.



Yalniz puf noktasi olarak Fatma Abla portakal kabuklari dogranip acisi ciksin diye kaynatildiginda soguyunca suyunu suzup tekrar ayni islemi 4-6 defa yani acisi iyice cikana kadar devam et demisti yoksa receliniz aci olabilir.uyarmak istedim.



Recelim cok guzel oldu tarif icin Fatma Ablaya tesekkurler ediyorum.Deneyenlere de



AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!





21 Kasım 2007 Çarşamba

KALBURA BASTI



Bu tarif te EMINE BEDERIN kitabindan yaptigim denemelerden.Yiyenler cok begendiler insallah sizde denersiniz.


KALBURA BASTI


Malzemeler;


1 cay bardagi erimis tereyagi


1 cay bardagi siviyag


1 cay bardagi maden suyu


1 paket kabartma tozu


3,5 su bardagi un


100gr ceviz ici


Serbet;


3 su bardagi su


2,5 su bardagi seker


1/2 tatli kasigi limon suyu


Yapilisi;


Önce serbeti hazirlamak icin seker,su bir tencereye konup rengi degisip hafif koyulasana kadar kaynatilir ve limon suyu ilave edilip atesten alinir,bir kenarda sogutulur.


Hamur yoguracagimiz kaba eritilip ilitilan tereyagi,siviyagi,maden suyu,kabartma tozu eklenip cirpma teli ile cirpilir.Un eklenip özlü bir hamur yapilir ,hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparilip yuvarlak bezeler yapilir.


Beze önce hafifce bastirilir sonra rendenin iri tarafinin üzerine konup tekrar bastirarak rendenin uzerine büyütülünce ic malzemesi olan ceviz konup ,beze kapatilip elle hafif sallanarak rendeden dikkatlice ayrilir .Margarinle hafifce yaglanmis firintepsisine dizilip 190c önceden isitilmis firinda alti ve ustü kizarana kadar pisirilir.


Firindan alinan sicak tatlinin üzerine soguk serbet dökülür.3-5 dakika sonra kalbura bastilar ters cevrilir ve her iki tarafini güzelce serbet cekmesi saglanir bir gece bekletince serbetini daha güzel cekiyor.ertesi gunu servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!

ARAP ASI



Bu corbayi komsum NEJLA ABLA misafirleri icin hazirladi ben de denemeyi düsünüyordum ama o benden once davrandi.Ben sadece corbasini yapmistim yaninda servis yapmak icin hamur pisirmemistim neyse cok guzel olmustu komsumun ellerine saglik.


ARAP ASI


Malzemeler;


Hamuru icin:


9-10 yemek kasigi un(tepeleme)


1,5 litre su


aztuz


Corbasi icin;


1 adet tavuk


2Yemek kasigi un


2 yemek kasigi salca (domates,biber karisik)


1 yemek kasigi tereyagi


tuz


az sivi yag


baharat(kirmizi toz biber,pul biber,)


Haslanan tavugun suyu


Yapilisi;


Önce hamur hazirlanir.hamur icin un elenir ve uzerine az tuz,su ilave edilip güzelce karistirilip un iyice eriyince ocagin üzerine konup karistirarak yavas ateste koyulasmasi saglanir.pudink kivamina gelince ocaktan alinir su ile islatilip icindeki su dökülen bir tepsiye hamur dökülür ve bir kenarda sogumaya birakilir soguyunca buzdolabinda muhafaza edilir.


Tavuk bol suda haslanir ve guzelce pisince pisince suyun icinden cikarilip sogumaya birakilir ve kemiklerinden güzelce temizlenir.


Yanmaz bir tavada un yagsiz karistirarak kavrulur.Bir tencereye siviyag,tereyagi konup eriyince salca kavrulur baharat ilave edilir tavuk suyu ilave edilir.Önceden yagsiz kavrulan un az su ile karistirilarak civiltilir ve karistirarak corbaya ilave edilir kaynayinca karistirma birakilir.10 dakika kaynadiktan sonra hazirlanan tavuk ilave edilip 5-10 dakika daha pisirilir.Ocak kapatilir.


önceden hazirlanan hamur kesilir ve ortasindaki parcalar cikarilip kenarlara dizilir.Acilan ortaya da servis kasesine konan corba oturtulup hamurla beraber servis edilir.


AFIYET OLSUN!!!!

UN HELVASI



Ben un helvasini cok severim bazen pekmezle bazen seker ve su ile yaparim.Bu helva da EMINE BEDER in kitabindan denedigim tariflerden.


UN HELVASI


Malzemeler;


2 su bardagi un


2 su bardagi su


2 su bardagi seker


200 gr tereyagi


yarim su bardagi sivi yag


100gr iri ceviz ici


Yapilisi;


Yag bir tencereye konur ve eritilir,un eklenerek agir ateste sürekli karistirarak kavrulur.


baska bir tencereye seker ve su konup sekerin erimesi ve suyun kaynamasi saglanip hemen atesten alinir.


Kavrulan ve rengi degisip acik kahverengiye dondugundeuna ceviz ilave edilip az daha kavrulur.Karistirarak yavas yavas sekerli su dökülür ve alti kisilarak karistirmaya devam edilir suyunu cekip koyulasana kadar devam edilir.koyulasinca atesten alip dinlenmeye birakalim 15-20 dakika dinlendirip kasikla alip veya elle sekil verelim.ilikken veya soguyunca servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!

COMLEKTE KURU FASÜLYE



Nevsehirde CÖMLEK FASÜLYESI MESHURDUR.Bizim oralarda genelde fasulye comlekte piser.Benim kasabamda mahalle aralarindaki ekmek firinlarinda ici fasulye dolu comlekleri gormek herzaman mumkundur.
Bu görmüs oldugunuz fasulye tencerede pisti ama Cömlekte pismis gibi lezzetli oldu.
Kaynanam fasülyeyi artik böyle pisiriyor bizde tadina bakar bakmaz hemen pisirme yöntemimizi degistirdik.Artik benim yaptigim fasülyeler de Cömlekte pismis gibi lezzetli oluyor.
KURU FASÜLYE HEMDE CÖMLEKTE

Malzemeler;1 tas kuru fasulye
;100-150 gr et
;1 kasik biber domates salcasi
;yeteri kadar siviyag
;1- 2 domates(istege bagli)
;2 sivri biber(istege bagli)
;1 tane sogan
Yapilisi;Ben fasulyeleri bir gece onceden suya islatmam fasulyeleri 10 dakika haslarim eger fasulyeler cabuk pismiyorsa 15 dakika haslarim .Eger fasulyeleri onceden suya islatti iseniz haslamaya gerk yoktur sevgiler.....
Fasulyeler bir tencerede 10 dakika kaynatilir.Ocaktan alinip tencerenin uzerine soguk su doldurulur ve fasulyeler agzi kapatilip bekletilerek iyice sismesi saglanir.Yaklasik 3-4 saat bekletilir.Bir tencereye cok az siviyag konur biraz kizinca(eger et yagli ise yag koymaya gerk yok) dogranan etler ilave edilir ve iyice kavrulur.Daha sonra fasulyelerin suyu suzulup o da ilave edilip yeteri kadar sicak su dokulur fasulye kaynamaya baslayinca uzerine biriken gri kopukler buyuk bir kasik yardimi ile tamamen alinir uzerinde hic kopuk kalmayinca sogan kucuk kucuk dogranarak ilave edilir ve tencerinin kapagi kapatilip ocak biraz kisilarak pismeye birakilir.Arada bir kontrol edilir ve fasulyeler yumusayip pisene kadar pisirme islemine devam edilir.Bir tavaya siviyag konup Salca ilave edilir ve biraz kavrulunca pisen fasulyelerimizin uzerine dokulur,tuz da ilave edilip 5 dakika daha salcanin tamamen karismasi saglanir.
Not fasulye kasikla karistirilmaz cunku fasulyeler pistigi icin dagilabilir tencere hafif ileri geri sallanir.
. eger fasulyeler ortadan ikiye catlamissa guzel pismis demektir .Pisince ocaktan alinir .
NOT:Ben cocuklar yemeklerin icinde yesil biber ve dometesi yemedikleri icin yemeklere biber ve domates katmiyorum ama siz isterseniz ilave edebilirsiniz.Bu yemegin tarifinde biber ve domates var...
AFIYET OLSUN!!!